вівторок, 18 лютого 2014 р.

Що ми знаємо і не знаємо про свій організм?

З усіх наділених розумом істот лише людина може намалювати пряму лінію. Людина ― єдина жива істота на планеті, яка здатна подарувати світу посмішку. А ще, лише людина може червоніти і ніяковіти. Наступні цікаві факти про людину були зібрані, щоб довести, як мало ми знаємо про свій організм.Цікаво, що у нашому здоровому тілі живе здоровий дух, а також.... 500 різних видів бактерій!
Вчені довели, що ми майже на 90% складаємось з мікроорганізмів. Близько 2 кг бактерій живе в нашому кишечнику. Але непокоїтися не варто. Переважна більшість їх корисна. Так, наприклад, мікроскопічні організми допомагають нам перетравлювати їжу і навіть зміцнюють імунітет. Ось такий цікавий факт про людину та її симбіоз із бактеріями. До речі, поцілунок ― це не лише прояв ваших щирих почуттів, але й обмін близько 300 різновидів бактерій.
Цікаво, що права легеня людини здатна вмістити більше повітря, ніж ліва. А площа поверхні обох приблизно дорівнює площі тенісного корту. Ось така математика людського організму. Продовжуючи тему органів дихання, хочеться звернутися до курців. Викурюючи пачку сигарет у день, вважайте, що ви випиваєте чашку смоли в рік. Отрута із цигарок, змішуючись із кров'ю, вбиває п'явку, якщо така тварина раптом присмокчеться до курця.
Кістки людини ― також цікава тема для розмови. Клітини нашого скелета повністю оновлюються приблизно за три місяці. Ви здивуєтесь, дізнавшись, що у тілі дитини нараховується на 64 кістки більше, ніж у дорослого. Хоча немовля і народжується без колінних чашечок. Із часом у дитини багато кісток зростаються, а колінні чашечки з'являються до 2―6 років.
І ще цікаво, що деякі люди здатні відчувати так звані «фантомні» болі. Це означає, що у них болить орган або частина тіла, якої у них більше немає. Є прості речі, які людина в житті не здатна зробити через анатомічні особливості. Ви самі можете перевірити наступні цікаві факти про людину. Наприклад, неможливо лизнути власний лікоть або чхнути з відкритими очима.

1 коментар: