середу, 26 березня 2014 р.

Цікаві факти про застуду

Застуда – найбільш поширене захворювання у світі. Дорослий житель переносить її в середньому від двох до п'яти разів на рік, а дитина - від чотирьох до восьми разів.
Понад 100 мільйонів відвідувань лікаря в рік у США пов'язані саме з такими захворюваннями, як нежить і застуда. Витрати американців на ліки від застуди та збитки через пропущені робочі дні становлять на рік величезну суму - 40 мільярдів доларів. Це більше витрат і збитків, аніж через астму або інфаркти.
Людина, що дожила до 75 років, чотири роки свого життя сумарно проводить у застудженому стані.
Не існує надійних методів ані профілактики, ані лікування застуди. Англійський лікар Девід Тіррелл більше тридцяти років вивчав звичайну застуду в університеті Солсбері й у своїй книзі про цю хворобу розповідає анекдот: "Лікар каже пацієнтові: у вас всього лише сильна застуда. Я не можу її вилікувати, але якщо вона перейде в запалення легенів, зателефонуйте мені, цю хворобу ми точно лікуємо ".

вівторок, 18 березня 2014 р.

Неіснуючі хвороби

Деякі люди при поганому самопочутті часто приписують собі симптоми придуманих хвороб, або зовсім неіснуючих. Народна приказка породжує самі неймовірні міфи, що вселяють людям уявні хвороби. А ось переконати людину у тому, що вона здорова, буває зовсім непросто. Що ж це за придумані хвороби?

четвер, 13 березня 2014 р.

Цікаві факти про людський організм

1. Якщо промивати ніс солоною водою, можна уникнути багатьох неприємних симптомів, у тому числі алергічного походження.
2. Фрукти та овочі можуть допомогти організму виробити власний аспірин.
3. Година сну може надовго підняти бадьорість духу. Загальновизнаний рекорд перебування без сну – 264 години (11 днів).
4. Полуниця та харчова сода можуть зробити зуби білішими, часник убиває грибок на нігтях, а мед допомагає пом'якшити похмілля.
5. Регулярна гімнастика може знизити захворюваність на рак у жінок (при умові повноцінного сну).
6. Вітаміни не можуть уберегти від раку або хвороб серця.
7. Мигдаль, авокадо та рукола стимулюють статевий потяг та підвищують здатність до народжування.
8. Антибактеріальні серветки можуть переносити мікроби з одного місця на інше, якщо ними користуватися протягом тривалого часу.
9. Якщо вести «харчовий щоденник», то спроби скинути зайві кілограми будуть ефективніші вдвічі.
10. Якщо дивитися на себе під час тренувань на біговій доріжці, результат буде кращим.
11. Під час ходьби проти вітру, у воді чи з важким рюкзаком на спині згорає на 50 калорій більше, ніж якщо ви будете рухатися без навантажень.
12. Синдром іноземного акценту, синдром «вибухаючої голови» та синдром «аліси у задзеркаллі» – назви реально існуючих, проте дуже рідких захворювань.

вівторок, 11 березня 2014 р.

Вебліографія "Здоро-VO"

Як відомо, використання інформаційних ресурсів Інтернета для задоволення інформаційних запитів користувачів - актуальне питання діяльності сучасної бібліотеки. Діяльність бібліографа є важливим інформаційно-бібліографічним  забезпеченням проекту "Ми обираємо здоров'я!". Тому інтернет ресурси з питань здорового способу життя упорядковані в вебліографічних посібниках.